/>

photos ©Sara Moiola

Old Schoolhouse Refurbishment and Extension

Wilton Studio has extended and refurbished this Victorian schoolhouse in a small village. The building has been used as a school, as a bus garage and now has become a family home. The existing building has beed cleaned, re-roofed and upgraded, retaining stairs, doors and other features. The new timber clad extension with a generous new kitchen and dining area opens up onto a new courtyard with a bread oven, herb garden. The rooms are functional, light filled and have many elements of build-in furniture. Long views go out over the vegetable and fruit garden. The building is highly sustainable with low heating requirements and a ground source heat pump, rain water tank, on-site biodigester and photovoltaic panels.

Completed May 2017.

← Previous Next →